Grondverzet:

Naast het Loonwerk en Mestdistributie hebben we ook nog de afdeling Grondverzet.


Rupsgraafmachines:

Hitachi Zaxis, type 160LC en 210LC:
Komatsu, type PC 240LC:
Doosan, type DX 180LC-3:
Doosan, type DX 300LC:
Doosan, type DX 300LC-5:

Wij hebben 6 rupskranen tot onze beschikking, zodat we in staat zijn deze op verschillende projecten in te zetten. Verschillende graafmachines zijn voorzien van het Trimble 3D GPS systeem. Met dit systeem kan men zowel op 2D als op 3D werken. Om de inzetbaar van de machines verder uit te breiden zijn ze tevens uitgerust met een kantelstuk. Met onze eigen diepladertransport zijn deze rupsgraafmachines te vervoeren naar elk willekeurig project, zowel op korte als lange afstand, zoals o.a. rondweg Oudenbosch.

Kenmerk Doosan, type DX 180LC-3:
Deze rupskraan is o.a. uitgevoerd met een 3-delige giek, ideaal voor rioleringswerkzaamheden, daarnaast beschikt deze rupskraan over brede rupsplaten en een Trimble 3D GPS systeem.

Kenmerk Doosan, type DX 300LC-5:
Deze rupskraan is o.a. voorzien van een kantelstuk, Trimble 3D GPS systeem en overdruk, zodat ook deze machine zo breed mogelijk inzetbaar is.

Mobiele graafmachines: 

Terex Atlas, type 1404;
Liebherr, type A314 Litronic;
Doosan, type DX 140W;
Doosan, type DX 160W:

Wij hebben 6 mobiele kranen tot onze beschikking, zodat we in staat zijn deze op verschillende projecten in te zetten. Verschillende graafmachines zijn voorzien van het Trimble 3D GPS systeem. Met dit systeem kan men zowel op 2D als op 3D werken. Om de inzetbaar van de machines verder uit te breiden zijn ze tevens uitgerust met een kantelstuk.

Kenmerk Doosan, type DX 140W:
Deze mobiele kraan is o.a. uitgevoerd met een standaardgiek, tevens een verstelgiek en een Trimble 3D GPS systeem.

Kenmerk Doosan, type DX 160W:
Deze mobiele kraan is o.a. voorzien van een kantelstuk,verstelgiek, Trimble 3D GPS systeem en overdruk, zodat ook deze machine zo breed mogelijk inzetbaar is.


 

Midi- Mini graafmachines: 

IHI, type 18N, 1.8 tonner;
Hitachi Zaxis 2.5 tonner;
Volvo, type EC35C, 3.5 tonner;
IHI, type 55N, 5.5 tonner;
Terex, type TW70, 6.5 tonner;
Komatsu, type PC80MR-3, 8.5 tonner;
Takeuchi, type TB175W.Kenmerk Komatsu, type PC80MR-3, 8.5 tonner:
De korte draaicirkel achteraan steekt amper 14,5 cm buiten de rupssegmenten uit. De bestuurder kan zich dus maximaal concentreren op zijn werk vooraan zonder zich zorgen te moeten maken over een eventuele impact achteraan bij het zwenken


Kenmerk Volvo, type EC35C, 3.5 tonner:
Het is een compacte machine die vooral ingezet wordt bij saneringswerkzaamheden. Tevens is er een sorteergrijper- en maaikorffunctie opgebouwd. Daarnaast is deze machine voorzien van een automatische smering. Deze Volvo draait soepel, in het afwerken heel secuur en is brandstof besparend.


 

Buldozer en kilverbak:

Komatsu, type D61PX-15 LGP:
Catepillar, type D6M LGP:
Kilverbak met New Holland, type T7030:

Een buldozer is een zeer krachtige tractor op rupsbanden met een blad aan de voorkant. Deze voertuigen kunnen grote hoeveelheden zand verplaatsen en worden daarom gebruikt bij onder meer in de wegenbouw, het graven van kanalen en het ophogen van dijken. Buldozers worden ook nog veel gebruikt voor het egaliseren van de bodem.

Kilverbak/dozeerbak is laser gestuurd, inhoud 10 m3. Kilverbak in combinatie met een New Holland tractor met GPS inzetbaar, waardoor 3d uitlezen mogelijk is.

 

Grondkarren:

3 asser grondkar met weegsysteem:
Joskin, type 27/55, inhoud 16 m3:
Beco, type 240, inhoud 15 m3:
Alasco, inhoud 11 m3:
Alasco, inhoud 9 m3
:

 


Wielladers:

Volvo, type L70D; (In combinatie met laser gestuurd egalisatieblad + steentrommel)
Volvo, type L90E;
Volvo, type L90F met GPS Trimble;
Volvo, type L90G met GPS Trimble.

Een shovel of wiellader is een machine die o.a. gebruikt wordt bij het grondverzet. Er kunnen in de hef-arm verschillende voorzetstukken gehangen worden, zoals: een dichte bak, puinbak, palletvorken, stenenklem, hijsmast, stenenrotor of een veegbezem.
Er zijn nog meer voorzetstukken maar dit zijn de meest voorkomende. Er zijn echter ook shovels met een vast voorzetstuk. Doordat de shovel een knikbesturing heeft, is deze zeer wendbaar.
Ook in de agrarische sector zijn deze multifunctionele machines veel te zien. Door de knikbesturing in combinatie met de geringe breedte kan men op elke plek komen waar men wil.

 
Zwenklader:

Ahlman, type AZ 150E: (eventueel in bombinatie met laser gestuurd egalisatieblad)Dieplader transport:

De diepladers zijn functioneel inzetbaar voor o.a. het vervoer van (eigen) grondverzet- en wegenbouwmachines, wielladers en hoogwerkers.