Loonwerk:

Naast het Grondverzet en Mestdistributie hebben we ook nog de afdeling Loonwerk.


Bemesting:

Sleepslangbemesting, type Baars:
Zelfrijdende bouwlandinjecteur, type Vervaet Hydro Trike:
Zelfrijdende bouwlandinjecteur, type Terre Gator 2104:

 

Kenmerk sleepslangbemesting, type Baars:
Deze vorm van bemesten is de meest bodemvriendelijke manier met de laagste bodemdruk. Door het lage eigen gewicht en het grote contactoppervlak wordt onder nattere omstandigheden optimaal werk verricht. Deze sleepslangbemester heeft een werkbreedte van 12 meter en standaard voorzien van een hefmast, een zwenkpijp om de sleepslang aan te koppelen en elektrische bediening.
De tractoren staan op 1,00 meter brede lagedruk banden en zijn tevens uitgerust met GPS systemen.
Door middel van de doorstroommeter op de bemester en de elektronische watermeter weten we hoeveel mest en hoeveel water we verpompen. Daardoor weten we precies het aantal kuuns mest per hectare.

Kenmerk zelfrijdende bouwlandinjecteur, type Vervaet Hydro Trike:
Een machine met een lage bodemdruk en zeer hoge capaciteit d.m.v. een grote voorband (66/43x25) en 2 grotere achterbanden (73/44x32). Het drukwisselsysteem wordt bijna altijd toegepast; De banden kunnen in 3 minuten worden volgepompt. Het driewielerprincipe (één wiel per spoor) blijkt de beste oplossing te zijn voor gras- c.q. bouwlandinjectie. De snijinrichting staat aan de perskant van het systeem, zodat de delen onder druk gesneden worden door een uitgebreid beproefde cycloon snijinrichting. Door de centrifigale werking blijven zware delen als stenen of staal buiten het mes. Op de kopakker wordt de snijder automatisch "schoongespoeld", zodat verstoppingen uitgesloten zijn.

Kenmerk zelfrijdende bouwlandinjecteur, type Terre Gator 2104:
Door de goede gewichtsverdeling en het grote contactoppervlak van de banden, wordt de bodem minimaal beschadigd. Deze vierwieler is voorzien van een drukwisselsysteem.

Dieplader transport:

De diepladers zijn functioneel inzetbaar voor o.a. het vervoer van (eigen) grondverzet- en wegenbouwmachines, wielladers en hoogwerkers.

Graan:

Maaidorser, Claas Lexion 440 en New Holland CS660:

Bij het dorsen van zomer- en wintertarwe worden de New Holland en Claas combine ingezet. Omdat deze machines voorzien zijn van o.a. een kafverspreider wordt het product met een goede zeefkwaliteit geoogst. Tevens zijn deze machines voorzien van een strohakselaar, verliesmonitor en een boordcomputer/ control-display.

Grasland:

Zelfrijdende hakselaar, type John Deere 7451 i:
New Holland grootpakpers, type BB 1290:
Lely frontmaaier, type Splendimo 320 FC en Lely achtermaaier, type Splendimo 360M:

Het oogsten van het gras hebben we verschillende machines tot onze beschikking. Bij het hakselen van het gras wordt de John Deere hakselaar ingezet met daarbij de verschillende silagewagens en silagekippers. Voor het verdichten van het gras in de kuil worden zware shovels ingezet met een hoge capaciteit. Bij het persen van het gras wordt gebruik gemaakt van een grootpakpers en het wikkelen van deze pakken is ook mogelijk. Wij zeer drukke tijden kunnen we een 2e hakselaar en een 2e grootpakpers inzetten.

Kenmerk New Holland grootpakpers, type BB 1290:
Tijdens een fractie van een seconde dat de baal van de glijplaat valt en voordat ze op de grond valt, wordt het gewicht opgeslagen.
De reële vochtigheid van het gewas wordt op de monitor weergegeven. Een verbetering van 14% tot een indrukwekkende 48 slagen per minuut. Superfijn snijden met 32 messen.

Het grasmaaien kunnen we in combinatie met een front- en achtermaaier met een totale werkbreedte van 6.80 meter.

Snijmais / Korrelmais:

Zelfrijdende hakselaar, type John Deere 7451i:
Maaidorser, Claas Lexion 440 en New Holland CS660:
Monosem 6-rijige precisie maiszaaimachine:

Met behulp van de 6-rijige preciesie maiszaaimachine van het merk Monosem, wordt de mais gezaaid.
Voor het hakselen van snijmais wordt de John Deere zelfrijdende hakselaar ingezet en voor het vervoer van de snijmais verschillende silagewagens en silagekippers. Bij zeer drukke tijden kunnen we een tweede John Deere zelfrijdende hakselaar inzetten.

Voor het dorsen van mais worden twee combines ingezet. Het zijn de Claas Lexion 440 en de New Holland CS660. Deze combines beschikken over een 6-rijige kolvenplukker. Voor het malen van de maiskorrels en het verkrijgen van CCM, wordt er een hamermolen ingezet met een capaciteit van ongeveer 80 ton per uur.

Suikerbieten:

Zelfrijdende bunkerrooier, type Vervaet Beet Eater 625:

Met de 6-rijige Vervaet bietenrooier worden de suikerbieten gerooid. Deze rooier heeft een bunkercapaciteit van 25 m3 en is voorzien van o.a. axiaalrollen, ha. teller, automatische rij-breedte verstelling en centrale smering.